BALANS, VÄLMÅENDE OCH HÄLSA

Hälsoanalyser

Hårmineralanalys

En hårmineralanalys rekommenderas till dig som upplever trötthet, sömnbesvär, hormonella besvär, PMS, svårt att bli gravid, stelhet, oro, ångest och träning som inte ger förväntat resultat. Du kan ha varit sjuk en längre tid eller för dig som vill förebygga sjukdomar.

Vad visar analysen?

Den kartlägger din näringsbalans över tid och ger dig viktig information om olika funktioner i din kropp.

Du får bland annat svar på eventuell förekomst av tungmetaller, insulinkänslighet, hormonbalans, sköldkörtelfunktion, binjurefunktion och din ämnesomsättning. Analysen ger även förklaringar till dina symtom och vad som har orsakat dessa. Du får ett skriftligt analyssvar som redovisas på svenska.

Programmet är tänkt att följas i 2–3 månader och därefter rekommenderas en uppföljande analys. Balansering tar tid och vi jobbar tillsammans tills du mår bra!

Denna analysmetod grundades av dr David Watts på Trace Elements i USA. Både läkare och terapeuter använder denna metod i över 46 länder och vilar på forskning och studier sedan 40 år.

Priser

Hårmineralanalys Nybesök Paketpris: 2995 kr
Hårmineralanalys Uppföljning Paketpris: 2700 kr
Återbesök hälsoanalys 45 min: 800 kr

I paketpriset ingår: Nybesöket a’ 45 min där vi går igenom din hälsostatus, analyskostnad, återbesöket a’ 45 min där vi går igenom ditt analyssvar och vilka åtgärder som rekommenderas för att optimera din hälsa, du får verktyg för en lyckad omställning, du får support mellan besöken, 10% rabatt på mina kosttillskott och för- och efterarbete knutet till dina besök.

Kostnad för ev. kosttillskott tillkommer.

 

Håranalys

Födoämnesintoleranstest

Analysen är för dig misstänker att dina besvär och symtom kan vara relaterat till vad du äter. Vanliga symtom som förknippas med dolda födoämnesintoleranser är:
Magbesvär, diarré, förstoppning, eksem och andra hudbesvär, huvudvärk, migrän, hjärndimma, trötthet, svullnad, högt blodtryck, inflammation och smärta i kroppen.

Vi tar reda på vilka födoämnen som din kropp reagerar på och kan därmed hjälpa din kropp att läka och bli av med dina besvär. Analysen mäter nivåerna av IgG-antikroppar mot specifika födoämnen i blodet. IgG-allergi är en fördröjd inflammatorisk reaktion där symptom uppstår först efter ett par timmar eller till och med några dagar efter att du har ätit ett specifikt födoämne.

Därför kan det vara svårt att på egen hand identifiera vilket eller vilka ämnen det är som orsakar dina besvär. IgG-allergi är inte samma sak som IgE-allergi (som vården tittar på) utan de båda allergi typerna förekommer oberoende av varandra. Provtagningen är mycket enkel och du kan utföra den själv i hemmet. Du får ett skriftligt analyssvar som redovisas på svenska.

ImuPro födoämnesintoleranstest uppfyller alla krav enligt den nya Europeiska IVD-R (in vitro-diagnostik-förordningen). Det är en kvalitetsstämpel för laboratorieanalyser och den nya förordningen skapar ett internationellt erkänt regelverk som förbättrar den kliniska säkerheten. Analysen utförs på CTL Ortholabor i Tyskland i enlighet med ISO 9001:2008 och den bygger på den CE-certifierade ELISA-metoden.

Priser

ImuPro födoämnesintoleranstest finns i 4 olika varianter:

Screen+ (44 födoämnen) Paketpris: 3000kr
Basic (90 födoämnen) Paketpris: 4500kr
Vegetarian (90 födoämnen) Paketpris: 4500kr
Complete (270 födoämnen inkl. tillsatser, konserveringsmedel och Candida Albicans). Paketpris: 6500kr
Återbesök hälsoanalys 45 min: 800 kr

I paketpriset ingår: Nybesöket a’ 45 min där vi går igenom din hälsostatus, analyskostnad och återbesöket a’ 60 min där vi går igenom ditt analyssvar och vilka åtgärder som rekommenderas för att optimera din hälsa. Du får verktyg för en lyckad omställning, support mellan besöken, 10% rabatt på mina kosttillskott och för- och efterarbete knutet till dina besök.

Kostnad för ev. kosttillskott tillkommer.

 

 

Fettsyratest

 

Analysen är för dig som vill förebygga eller idag besväras av hjärt- och kärlsjukdomar. Även inflammation, oro, ångest, depression, hyperaktivitet, migrän, eksem och andra hudbesvär kan vara kopplade till en obalans av fettsyror i kroppen.

Testet är en omfattande mätning av 26 st. olika fettsyror, bland annat Omega-3, Omega-6 och transfetter. Den visar även balansen mellan Omega-6/Omega-3 som är viktig då en för hög kvot av Omega-6 har kopplingar till inflammatoriska tillstånd och ohälsa. Du får ett skriftligt analyssvar som redovisas på svenska.

ArcticMed Fettsyraprofiltest analyseras i Skottland enligt högsta kvalitetsstandard DIN ISO 15189.

VIKTIGT INFÖR PROVTAGNING:
Inför provtagning behöver du vara fastande i 10 timmar. Vatten, te och kaffe utan mjölk går bra att dricka.
Testet är enkelt att utföra själv och det medföljer tydliga instruktioner i ditt testkit. Därför kan boka detta besök alla tider under dagen. Självklart hjälper jag dig med provtagning om du önskar. Boka då en tid så att du har fastat 10 timmar innan besöket.

Priser

Fettsyratest Paketpris: 2800 kr
Återbesök hälsoanalys 45 min: 800 kr

I paketet ingår: Nybesöket a’ 45 min där vi går igenom din hälsostatus, analyskostnad, återbesöket a’ 45 min där vi går igenom ditt analyssvar och vilka åtgärder som rekommenderas för att optimera din hälsa, du får verktyg för en lyckad omställning, du får support mellan besöken, 10% rabatt på mina kosttillskott och för- och efterarbete knutet till dina besök.

Kostnad för ev. kosttillskott tillkommer

 

Fettsyratest

Ett komplement

I Sverige räknas näringsmedicinsk rådgivning som komplementär/alternativ medicin och ska ses som ett komplement till traditionell sjukvård.

Syftet är att stödja kroppens förmåga till självläkning och optimal funktion genom rekommendationer om kost, näring och livsstilsförändringar. Detta är inte samma sak som att bota sjukdomar. Jag ställer inga diagnoser och ger inte råd kring läkemedel.

För personer mellan 8 och 18 år krävs målsmans godkännande för bokning. Målsman är även ansvarig för den omyndiges bokningar och betalningar.

Bokningsvillkor

Avbokningsregler

Avbokning ska ske senast 24 timmar före bokad tid. Vid uteblivet besök eller sent återbud debiteras behandlingens/tjänstens fulla pris.

 

Presentkort

Ge bort ett hälsokort till någon du bryr dig om! Kontakta mig så kan välja att hämta ett fint paket eller få ett digitalt presentkort via mejl.

(Jag tar inte emot presentkort/värdekort köpta hos BokaDirekt)

Presentkortet är giltigt ett år från inköpsdatum och kan inte bytas mot kontanter.

 

Hos mig kan du betala med Swish eller faktura.

Vad kunderna säger

 

Lymfmassagen jag har gått på hos Mia har varit en härlig upplevelse vid varje behandling. Jag har gjort ett 10-tal behandlingar med lymfmassagen och blev nyfiken på att prova att göra en hårmineralanalys. Vi pratade om hur det skulle gå till och vad resultatet kunde ge. Jag har haft svårt att gå ner i vikt, problem med min mage, känt mig omotiverad, känt mig lite håglös. Så jag tänkt varför inte göra en investering i mig själv och mitt mående. Sagt och gjort så gjorde jag analysen och när svaret kom var det som om att jag kunde checka av nästa varje punkt/symtom på de brister min kropp har. Vi hade en noggrann genomgång på resultatet och en plan framåt med kosttillskott/kost och motion. Jag har hållit på i snart 1 månad och känner mig så peppad att se vad uppföljning ger för resultat senare i vår/sommar. Vågen har dessutom visat minuskilon och mitt mående är bättre! Mia är mycket kunnig och bra hälsocoach som alltid finns där om jag har några frågor.”

Maria

 

”Mellan 1-10 i betyg får Mia en 12a!!
Mia har botat det ALLA andra läkare inom traditionell sjukvård sa var kroniskt och obotligt, och då har jag ändå varit hos hudspecialist på SÖS!!

Hos Mia känner man sig lika omhändertagen som jag kan tänka mig att hon tar hand om sina egna barn. Är så fruktansvärt tacksam för det Mia har gjort för mig och vad det har höjt min livskvalitet. Fri från symtom, känner mig piggare, skarpare i hjärnan och har lättare att komma ihåg saker på jobbet nu när kroppen äntligen fungerar som den borde.

Varje morgon som jag tittar i spegeln så blir jag påmind om henne och vad hon har gjort för mig. Kommer för evigt att komma ihåg henne som den som gav mig tillbaka mitt riktiga liv.” 

Fredrik

”Jag vill börja med att tacka för allt stöd och hjälp jag fått av dig under min resa. Att göra en hårmineralanalys har verkligen varit den bästa metoden jag varit med om för att få min kropp att må bra. Att få ett så tydligt underlag med vilka ämnen och organ som varit i obalans och med all den hjälp och stöd med både kost och kosttillskott, har verkligen gjort enorm skillnad för mig. Den starkaste upplevelsen har varit dels att mitt sötsug försvann bara efter någon dag och jag har inte saknat det alls och den andra har varit känslan i kroppen… Det känns som om jag blivit av med en kroppsstrumpa som tidigare satt tajt pga. att den var för liten till att jag nu känner att kroppen är rörligare och mjukare. Så underbart!”

Mona

 

”I många år har jag kämpat med att försöka gå ner i vikt med bland annat en hel del träning samt gjort en del undersökningar via sjukvården och företagshälsovården. Där har man inte hittat något fel som kunde vara orsaken till att jag stod still i min vikt nedgång vilket gjorde mig extremt frustrerad.

Till slut fick jag ett tips om att prata med Mia som bland annat jobbar med kostråd. Jag bokade tid och hon gjorde då en noggrann genomgång och kom fram till att det bästa skull nog vara att vi testade om jag var Glutenintolerant. Analysen visade mycket riktigt att jag är glutenintolerant.

Mia gav mig coachning om hur jag skulle hantera detta. Efter att ha ställt om enligt hennes kostråd så har jag tappat drygt 15 kilo och håller nu vikten! Mia kunde hjälpa mig med något som vår sjukvård inte kunde, vilket jag är otroligt tacksam för. Stor eloge till Mia för den professionella hjälp hon har givit mig. En tacksam kund till MIWI /Mia”

Rickard 

 

”Är så oerhört tacksam för det resultat som min son åstadkommit med Mias kunskap och hjälp. Hade för ett halv år sedan en trött, håglös, brist på energi, ont i huvudet och en konstant magvärk och illamående 20-årig son här hemma som inte blev bättre trots besök ett flertal gånger på vårdcentralen… Idag har jag en glad, positiv kille utan vare sig huvudvärk, magvärk eller illamående som idag vill vara med och är social igen! Stort tack till dig Mia som på naturlig väg med kost och vitaminer fick rätsida på hans kropp och liv igen❣️

Marika o Lukas 

 

”Har i många år haft en mage som varit orolig och påverkats av kost och stress. Har fått diagnosen IBS och själv försökt hitta rätt i kosten. Den behandling jag fått av Mia genom näringsterapin har fått mig hitta bättre kost & kosttillskott för en lugnare och mer välmående mage.”

Lena 

 

”Gjorde min första håranalys sen höst 2019 och fick en riktig aha-känsla när svaren kom. Blev ordinerad diverse kosttillskott som självklart var helt frivilligt, men jag köpte hela kittet och det var det bästa jag gjort! Paltkoman efter lunch försvann. Dålig sömn blev betydligt bättre, kvällströttheten försvann också mycket. Sockersuget sjönk betydligt. Kände mig helt enkelt mycket skönare och piggare.

Sen blev det en uppföljande analys, då fick jag svart på vitt att det skett en förändring till det mycket bättre. Lite gifter i kroppen som visa sig efter första analysen hade nästan försvunnit, framförallt hade jag fått en bättre ämnesomsättning! Man känner en förändring i kroppen men kan inte riktigt sätta fingret på vad det är, men förändringen är mycket positiv för hela mig.  Glad att jag vågade prova detta och kommer göra uppföljning efter den paus man skall ta. Jag har blivit piggare.”

Katarina 

 

”Att jag satte min fot hos Mia på MiWi massage kan vara det bästa beslutet jag tagit i mitt liv! Här började min resa mot välbefinnande. Har länge haft stora problem med kronisk huvudvärk, till följd har jag fått diffus värk i kroppen samt problem med magen. Har sökt hjälp på olika instanser under många år, ingen särskilt behjälplig.

Jag gjorde en analys för födoämnesintoleranser samt fettsyrabalans. Gjorde utförliga frågeformulär samt kroppsanalys, då fick jag veta vad som var i obalans, saknades och statusen på min kropp. Inte särskilt förvånande så var min kropp i väldig obalans och jag hade stopp i lymfsystemet. Har fått råd gällande min kost samt förslag på tillskott specifikt utifrån min analys. Mia har gjort flertal lymfbehandlingar samt visat andningsövningar. Hon är noggrann och går igenom hela kroppen och hittar alla punkter som man har problem med, magiskt vilken skillnad det blir efter par gånger.

I ett par månader har jag med Mias peppning och uppmuntran genomgått stora förbättringar i mitt välmående. Det har inte varit lätt med stora kost och livsförändringar men hon har funnits där för alla mina frågor och funderingar. Mia har gett mig hopp om att ett liv utan smärtor är möjligt. Hon besitter stor kompetens och är respektfull. Rekommenderar starkt ett besök hos Mia på MiWi massage & hälsa.”

Pernillla